gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Forumvinager

Forum: spansk vinäger

Strax söder om Barcelona, tre kilometer från Medelhavet, ligger Pla de Mar och vinhuset AVGVSTVS. Ett vinhus som gör fantastiska viner på bland annat druvorna Chardonnay, Cabernet Sauvignon och Merlot.

Augustus Forum ligger på Via Augusta, som var den romerska vägen som förband Rom med de viktigaste städerna runt Medelhavet. Därför är företaget uppkallat efter den romerska kejsaren Augustus och alla vinerna är uppkallade efter de romerska kejsarna.

Dessa viner togs fram i samarbete med El Bulli, världens bästa restaurang 2006-2009 enligt Restaurant Magazine, för att bli deras husviner. Samma vinhus gör även den underbara vinägern som går under namnet FORVM. Samma kvalitetsviner som säljs till restauranger och butiker världen över används som grundråvara vid framställningen av vinägern.

FORVM CABERNET SAUVIGNON OCH FORVM CHARDONNAY VINAGRE AGRIDULCE
I grunden till dessa fantastiska vinägrar ligger ett vin på Cabernet Sauvignon, respektive Chardonnay – som efter hantverksmässig omvandling till vinäger lagras på ekfat i solerasystem i minst åtta, respektive tre år. Den kvantitet vinäger som tappas ur faten ersätts med ny sur/söt vinäger av yngre årgång. På det viset upprätthålls ett lagringssystem som garanterar en jämn och hög kvalitet och ger en vinäger med hög restsötma, mild syrlighet och fantastiska smaker som passar utmärkt till exempelvis sallader, såser, frukt och desserter.

I vårt sortiment finner du också FORVUM Merlot Vinagre Agridulce och FORVM FLAVIUS RESERVA. Den sistnämnda lagras på ekfat i inte mindre än 17 år!


AVGVSTVS viner i sortimentet

Vi har också flera av Avgvstvs viner i vårt sortiment, du hittar dem och vårt övriga vinsortiment här>>