gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

BaumeDeBouteville

Le Baume de Bouteville

hantverksproducerad vinäger av högsta kvalitet

Le Baume de Bouteville är en hantverksproducerad fransk vinäger från byn Bouteville i Cognac-regionen i västra Frankrike. Den tillverkas av nyskördade Ugni Blancdruvor som härstammar från samma druvfamiljer som den världsberömda Trebbianodruvan och den vita St-Émiliondruvan.

Efter ”chauffe”-processen – där vinägern långsamt värms upp till 60 ° C i kopparkolvar – lagras Baume de Bouteville varsamt under flera år på ekfat som tidigare innehållit Cognac. Resultatet blir en mild och fruktig vinäger med en elegant touch som skiljer sig från den italienska balsamvinägern som produceras i Modena. I själva verket är syftet med Baume de Bouteville inte att kopiera eller reproducera traditionell balsamvinäger utan att skapa något med en tydlig fransk karaktär.

Grundaren och maître de chai (källarmästare) har varit ansvarig för den naturliga och hantverksmässiga produktionen samt urvalet och lagringen under många år. Hela produktionen i Bouteville sker i liten skala för att garantera högsta kvalitet. Vinägrarna framställs helt utan färgämnen eller tillsatser.
Baume de Bouteville når ”hög kvalitet” efter tre års lagring och ”högsta kvalitet” efter ca 10 år. Eftersom druvornas kvalitet varierar från år till år - beroende på mikroklimat, soltimmar och årgång - är den slutliga produkten uppdelad i olika ” séléctions ”. Den unga Baume de Bouteville, ”l’Original” är en blandning mellan två och fem år gamla. De två vällagrade, ”vieille reserv” och ”reserv exklusiv”, lagras i sex respektive tio år.

 Se deras underbara film som visar tillverkningen och passionen bakom hantverket >>> (öppnas i nytt fönster)

LBDB bilder

 Le original no3 web

F840

L’Original

20 cl vinäger (lagrad i tre år)
Rekommenderas till skaldjur,
ostron eller sallad.

mat no 3 web

 Le selection no6 web

F841

La Vieille Réserve

20 cl (lagrad i sex år)
Rekommenderas till pilgrimsmusslor,
risotto, kött och soppor.

mat no 6 web

 Le reserve no10 web

F842

La Réserve Exclusive

20 cl (lagrad i tio år)
Rekommenderas till hummer, gastronomiska
rätter och cocktails.

mat no 10 web