gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

Kaviar - kvalitet & kulturarv

image33 web

Den franska topproducenten L’Esturgeonniére från regionen Aquitaine i Bordeaux levererar kaviar till flera av världens Michelinrestauranger och till huset Petrossian, som är ett välkänt internationellt företag som köper och säljer kaviar.

Det finns 24 arter av stör i världen och därmed 24 olika typer av kaviar. L’Esturgeonniéres kaviar kommer från en Sibirisk störart som heter Baeri. Det tar cirka 7-8 år innan stören är mogen nog för att kunna producera ägg. Det är en lång och teknisk process som hela tiden har stort fokus på kvalitet, hygien och hållbarhet på L’Esturgeonniéres fiskodling. Ägaren Michel Berthomier hade ett starkt fokus på miljöfrågor redan när anläggningen byggdes och har fortsatt med det ända sedan dess.

Alla ägg är noga utvalda och det garanteras att deras kaviar alltid är av högsta kvalitet och har en enhetlig storlek, färg och konsistens.

L’Esturgeonniére är blåstämplade med EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant). Det är ett erkännande från den franska staten som delar ut detta prestigefulla erkännande till de utvalda franska företag som värnar om hantverk och kompetens som bidrar till ett levande kulturarv i Frankrike. På all färdig kaviar är tillverkningsdatum angett och de har en hållbarhet på nio månader. Kaviar ska förvaras kallt och serveras på is och bör öppnas 15-20 minuter före servering för bästa resultat. Vi säljer även små skedar i pärlemor som fullbordar njutningen.

caviar degustation webb

KAVIAR FRÅN L’ESTURGEONNIÉRE
Art.nr. F655: Kaviar 20 gram
Art.nr. F658: Kaviar 50 gram
Art.nr. F657: Kaviar 200 gram
Art.nr. F656: Kaviar 500 gram
Art.nr. F659: Kaviarsked, pärlemor