gastro-import-logo

DK | EN | NO | SE  | KUNDLOGIN E-HANDEL

696A9396

 

Nyheter i sortimentet

Spanska ostar och italienska charkuterier sätter smak på hösten


I de italienska alperna hittar vi charkuteriet Mottolini som med stolta traditioner och 30 års erfarenhet producerar utmärkta charkuterier. De ligger i Valtellinadalen som med sin otroligt rena luft är känt för att ge fina förutsättningar för att lufttorka charkuterier. Vi har valt ut sex olika varianter, bland annat en nötköttssalami, en mindre skinka på 2 kg och två olika bresaola – den ena är ekologisk.

 

Tre spanska ostar

Vi har fått in tre nya ostar från Haro i den spanska regionen Rioja: en tremjölksost och två getostar. Historien startar 1961 då Jesús Martínez och Justi González startade sitt mejeri Lácteos Martínez – Queso Los Cameros. Ett enkelt val då deras föräldrar i all tid tillverkat ostar för eget bruk. Idag är det Jesús och Justis fyra barn som för familjetraditionen vidare.

Mjölken hämtar de dagligen från lokala gårdar inom en radie på 12 mil från mejeriet. Ostarna framställer de fortfarande efter de traditionella metoder som funnits i trakten under många decennier. Under lagringen och mogningen borstas och tvättas ostarna i olivolja för att de ska utveckla en naturlig skorpa.

Spianata Calabra

Från vår välkända leverantör Italia Alimentari, som står bakom de flesta av våra klassiska italienska salamivarianter, har vi nu fått in en Spianata Calabra – en traditionell, lufttorkad korv med viss chilihetta från den syditalienska regionen Calabrien. Den välbalanserade smaksättningen med chili och paprika sätter bra fart i de flesta sammanhang.

Rödvinsmarinerad vildsvinsterrin

Till sist vill vi nämna vår nya underbara terrin med rödvinsmarinerat vildsvin som den kända franska kocken Stéphane Reynaud har skapat receptet till. Den blir ett fint tillskott i den serie av fem spännande terriner i olika smaksättningar som redan finns i vårt sortiment.