Vindelnrökta charkuterier
100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk
År 1917 startade charkuteristen Karl-Magnus Lindgren ett slakteri och rökeri i västerbottniska Vindeln. Under hundra år har hans arv förts vidare i samma anda. De använder fortfarande de handmurade originalugnarna och jobbar enligt samma metod som när den första röken steg ur skorstenen från de al-vedseldade ugnarna på Hantverkarvägen i
Vindeln. Det används endast råvaror av utmärkt kvalitet som i huvudsak kommer från närliggande gårdar och inga smaktillsatser utöver salt.
Lika självklart som det är att röka enligt gammaldags traditioner är det för dem att använda svenskt kött. Deras råvaror är av absolut högsta kvalitet och kommer från svenska djur. Detta säger Vindelns rökeri själva är hemligheten bakom att deras produkter smakar så bra som de gör. Att behålla småskaligheten och hantverkstraditionen
är viktigt för dem och det är så den balanserade sältan och kraftfulla rökigheten i Vindelnrökt har utvecklats. I deras produkter Vindelnrökta charkuterier 100-åriga svenska traditioner och genuint hantverk får du en smakupplevelse med en alldeles speciell karaktär. Enkel, genuin mat som tar för sig rejält. Det gillar vi på Gastro Import.
Vi har valt ut tre produkter från Vindelns rökeri: Vindelnrökt fläskkarré, Vindelnrökt sidfläsk och Vindelnrökt nätskinka. Alla tre rönte stora framgångar under Chark SM 2016 och för oss känns det självklart att ta in dem i vårt sortiment.
![]() |
![]() |
Art.nr. SE210 Vindelnrökt Sidfläsk Inga smaktillsatser utöver salt. |
Art.nr. SE212 Vindelnrökt nätskinka Inga smaktillsatser utöver salt. |
![]() |
|
Art.nr. SE211 Vindelnrökt Fläskkarré |