Traditionell blåmögelost från regionen Auvergne, även känd som komjölkversionen av Roquefort. Denna är dock mer krämig och smörig. Gräsig och örtig i smaken och med längre lagring mer kryddig och skarp. Doften är rik och osten passar utmärkt till sött dessertvin och ett robust rött vin. Pastöriserad och med AOC-status sedan 1975. Från den lokala Livradois Association of Dairymen.
Varumärke | Fromagerie Thuaire |
---|---|
Ursprungsland | Frankrike |
Nettovikt i kilo | 0,125 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 10 |
Kolli per lav | 14 |
Lager per pall | 13 |
EAN-nummer | 3760038272509 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Paströriserad koMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier, penicillium roqueforti, kalciumklorid. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1395 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 336 |
Fett | 27 |
Varav mättade fettsyror | 21 |
Kolhydrat | 1,3 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 22 |
Salt | 2,5 |