Fromagerie Jaques Delin
Alla älskar Brillat-Savarin!
Fromagerie Jacques Delin specialiserar sig på den krämiga Brillat-Savarinosten som har vunnit många utmärkelser vid både nationella och internationella tävlingar. Denna gräddiga delikatess finns både med och utan tryffel.
Tradition sedan 1969
Fromagerie Delin ligger i Gilly-lès-Cîteaux nära Dijon i Bourgogne och producerar ett antal för regionen typiska ostar. Mejeriet grundades 1969 av Jacques och Jacqueline Delin och idag drivs företaget av en av deras söner, Philippe som syns på bilden till vänster.
Brillat Savarin var den första gastronomen
Brillat Savarinost är uppkallad efter den berömda franska författaren och gastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin som bland annat etablerade ordet "gastronomi" och står bakom citatet "Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är."
Brillat Savarin är en av våra mest populära och uppskattade ostar och den har vunnit många priser och utmärkelser genom åren. Ett måste på dessertbordet!