Inspiration, recept & nyheter
Alla goda historier från vårt gastronomiska universum
Årets Primer dia från Castillo de Canena
Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...
Toscana Gourmet - autentiska smaker från Toscana
Toscana Gourmet är ett familjeägt företag som startades 1957 med rötter djupt förankrade i den toskanska landsbygden. Med en passion för tradition och kvalitet har de under åren byggt upp ett imponera...
Häxornas tid är här med unika schweiziska ostar!
Halloween är en tid för mystik och magi, och vad passar bättre än att låta dina smaklökar uppleva en förtrollande resa genom två exklusiva schweiziska ostar?
Aceto Balsamico di Modena: Skydd, kvalitet och ny namngivning
Aceto Balsamico di Modena har skyddats av EU:s geografiska beteckning (SGB) sedan 2009, vilket innebär att produkten endast kan tillverkas i specifika regioner i Italien och enligt bestämda regler. Fö...
Säsong för Mont d'Or
Nu är det dags igen för den underbara franska och schweiziska säsongsosten Mont d'Or/Vacherin, som kan avnjutas från september till mars.
Säsong för Gruyère Alpage AOP
Årets Gruyère Alpage – en exklusiv ost från de alpina sluttningarna, skapad enbart från den finaste sommarmjölken.
Engelska ostar till jul
Julen kanske känns långt borta, men för att säkra årets bästa engelska julostar är det dags att börja planera redan nu. Vi har en deadline på beställningar till den 30 augusti, så se till att lägga di...
Los Cameros Curado de Oveja utsedd till bästa ost
Vi har precis mötts av nyheten att Los Cameros Curado de Oveja utsetts till Bästa Ost i kategorin "Surface (Mold) Ripened Sheep’s Milk Cheeses”, med en otroliga poäng på 99,3 av 100, i World Champions...
Pinsa från DiMarco
Originale Pinsa Romana från Di Marco är skapad genom en kombination av traditionella tekniker och moderna innovationer där idén kom från barndomsminnet när Corrado di Marcos farfar formade överbliven ...
Stefania Calugi - tryffel från hjärtat av Toscana
Stefania Calugi, ett familjeägt företag beläget mellan San Miniato och Castelfiorentino i Toscana, har sedan 1987 levererat tryffel och tryffelprodukter av högsta kvalitet till tryffelälskare världen ...
Choix - Swiss Premiun Choice
Nu presenterar vi ett nytt varumärke som samlar de bästa premiumostarna från Schweiz; Choix - som betyder utvald. Vi ger dig genom detta ett brett urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen f...
Våren är getostsäsong
Våren är en härlig tid. Jorden vaknar, blommorna och träden börjar röra sig i takt med att dagarna blir längre och varmare. Det är också starten för den bästa tiden för alla läckra små färska getostar...
Ny smak i serien Torres Tapas!
Torres presenterar stolt den senaste smaken i serien Torres Tapas: Pickle. Denna nya variant erbjuder en utsökt balans av sött, salt och syra och kompletterar de andra två smakerna i serien; Vinäger o...
World Cheese Awards 2023
Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...
Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca
Våra gnocchi från Mamma Emma tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatser. Serien är uppkallade efter ägarens mormor och är en hyllning till hennes värderingar kring den traditionella matlagnin...
Lär dig mer om Manchego
Den världsberömda spanska fårosten är omgiven av tradition, historia, kontroll och regleringar och som alltid när man har att göra med högkvalitativa traditionella hantverksprodukter så måste man vara...
Olivolja - den stora guiden
Vilken olivsort man använder spelar stor roll för doft, smak och känsla i en olivolja. När du talar om vin är en av de första sakerna som diskuteras vilka druvor vinet tillverkas av. Av samma anlednin...
Nyheter från Torres!
Torres presenterar sin nya serie Torres Tapas och först ut är två varianter med smak av vinäger och stekt ägg. Torres är ett familjeföretag som startades 1969 en bit utanför Barcelona i Spanien. Torre...
Carbonara på spaghetti från Martimucci
Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker och här gör vi den helt med italienska råvaror. En äkta carbonara innehåller ingen grädde men blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i sås...
Dominus Early Harvest är här
Dominus cosecha temprana – early harvest– är en extra jungfruolivolja som är ett resultat av Francisco Montabes och Aracelli Vañós gedigna erfarenhet av olivoljeproduktion samt deras önskan att produc...
Årets Primer dia från Castillo de Canena
Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...