Säsong för Gruyère Alpage AOP
Årets Gruyère Alpage – en exklusiv ost från de alpina sluttningarna, skapad enbart från den finaste sommarmjölken.
Årets Gruyère Alpage – en exklusiv ost från de alpina sluttningarna, skapad enbart från den finaste sommarmjölken.
Nu är det premiär för årets Gruyère Alpage - det bästa från Alpernas sluttningar, skapad enbart från den finaste sommarmjölken..
I maj leds korna upp till de grönskande alpängarna där de betar fram till september. Det mångsidiga och örtiga betet ger mjölken en rik och komplex smakprofil med aromatiska noter. Ju högre upp i Alperna korna betar, desto mer varierat och örtigt blir deras bete, vilket resulterar i en mjölk av exceptionell kvalitet.
Inget ensilage eller kraftfoder används; korna äter bara från de frodiga ängarna och lever ett gott liv, ofta över 20 år. Gruyère Alpage lagras i 13–15 månader för att utveckla sin unika smak.
Finns på lager!