Inspiration, recept & nyheter

Alla goda historier från vårt gastronomiska universum

  • >Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...

    Läs mer
  • >Toscana Gourmet - autentiska smaker från Toscana

    Toscana Gourmet - autentiska smaker från Toscana

    Toscana Gourmet är ett familjeägt företag som startades 1957 med rötter djupt förankrade i den toskanska landsbygden. Med en passion för tradition och kvalitet har de under åren byggt upp ett imponera...

    Läs mer
  • >Aceto Balsamico di Modena: Skydd, kvalitet och ny namngivning

    Aceto Balsamico di Modena: Skydd, kvalitet och ny namngivning

    Aceto Balsamico di Modena har skyddats av EU:s geografiska beteckning (SGB) sedan 2009, vilket innebär att produkten endast kan tillverkas i specifika regioner i Italien och enligt bestämda regler. Fö...

    Läs mer
  • >Säsong för Gruyère Alpage AOP

    Säsong för Gruyère Alpage AOP

    Årets Gruyère Alpage – en exklusiv ost från de alpina sluttningarna, skapad enbart från den finaste sommarmjölken.

    Läs mer
  • >Engelska ostar till jul

    Engelska ostar till jul

    Julen kanske känns långt borta, men för att säkra årets bästa engelska julostar är det dags att börja planera redan nu. Vi har en deadline på beställningar till den 30 augusti, så se till att lägga di...

    Läs mer
  • >Los Cameros Curado de Oveja utsedd till bästa ost

    Los Cameros Curado de Oveja utsedd till bästa ost

    Vi har precis mötts av nyheten att Los Cameros Curado de Oveja utsetts till Bästa Ost i kategorin "Surface (Mold) Ripened Sheep’s Milk Cheeses”, med en otroliga poäng på 99,3 av 100, i World Champions...

    Läs mer
  • >Pinsa från DiMarco

    Pinsa från DiMarco

    Originale Pinsa Romana från Di Marco är skapad genom en kombination av traditionella tekniker och moderna innovationer där idén kom från barndomsminnet när Corrado di Marcos farfar formade överbliven ...

    Läs mer
  • >Stefania Calugi - tryffel från hjärtat av Toscana

    Stefania Calugi - tryffel från hjärtat av Toscana

    Stefania Calugi, ett familjeägt företag beläget mellan San Miniato och Castelfiorentino i Toscana, har sedan 1987 levererat tryffel och tryffelprodukter av högsta kvalitet till tryffelälskare världen ...

    Läs mer
  • >Choix - Swiss Premiun Choice

    Choix - Swiss Premiun Choice

    Nu presenterar vi ett nytt varumärke som samlar de bästa premiumostarna från Schweiz; Choix - som betyder utvald. Vi ger dig genom detta ett brett urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen f...

    Läs mer
  • >Våren är getostsäsong

    Våren är getostsäsong

    Våren är en härlig tid. Jorden vaknar, blommorna och träden börjar röra sig i takt med att dagarna blir längre och varmare. Det är också starten för den bästa tiden för alla läckra små färska getostar...

    Läs mer
  • >Ny smak i serien Torres Tapas!

    Ny smak i serien Torres Tapas!

    Torres presenterar stolt den senaste smaken i serien Torres Tapas: Pickle. Denna nya variant erbjuder en utsökt balans av sött, salt och syra och kompletterar de andra två smakerna i serien; Vinäger o...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2023

    World Cheese Awards 2023

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Nyheter från Torres!

    Nyheter från Torres!

    Torres presenterar sin nya serie Torres Tapas och först ut är två varianter med smak av vinäger och stekt ägg. Torres är ett familjeföretag som startades 1969 en bit utanför Barcelona i Spanien. Torre...

    Läs mer
  • >Dominus Early Harvest är här

    Dominus Early Harvest är här

    Dominus cosecha temprana – early harvest– är en extra jungfruolivolja som är ett resultat av Francisco Montabes och Aracelli Vañós gedigna erfarenhet av olivoljeproduktion samt deras önskan att produc...

    Läs mer
  • >Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2022

    World Cheese Awards 2022

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Terraliva NuovoEvo 2022

    Terraliva NuovoEvo 2022

    De nya olivoljorna från den första pressningen av de första skördade oliverna börjar sakta anlända och Terralivas NuovoEvo är den första att anlända till lagret 2022.

    Läs mer
  • >Montaneraperioden är igång!

    Montaneraperioden är igång!

    De världsberömda iberiska svartfotade grisarna njuter av livet just nu. Det är exakt nu och några månader framåt – närmare bestämt från oktober till februari; det som kallas la montanera – som de små ...

    Läs mer
  • >Utmärkelse till Casearia Carpenedo

    Utmärkelse till Casearia Carpenedo

    Det innovativa italienska mejeriet har fått stor utmärkelse för två av sina exceptionella ostar!

    Läs mer
  • >Oljan som blev ett samlarobjekt

    Oljan som blev ett samlarobjekt

    Castillo de Canenas Primer dia, en exklusiv och unik olja finns i två versioner, båda framställda från den allra första pressningen från allra första skördedagen på Arbequina- respektive Picualoliver.

    Läs mer
  • >Spaniens bästa Serrano

    Spaniens bästa Serrano

    Serranoskinkan som lufttorkas i 24 månader från Monte Nevado blev precis utsedd till den BÄSTA SERRANOSKINKAN i Spanien av det spanska Jordbruksministeriet i Food Awards of Spain!

    Läs mer
Page 1 av 2

Följ oss!