Bottarga är en italiensk delikatess från de södra kustområdena samt Sardinien och Sicilien. Den kan spåras 3000 år tillbaka i tiden och tillverkas antingen av fiskrom från gråmulten eller tonfisk som "masseras" för hand för att avlägsna luftfickor varefter den torkas och härdas i havssalt, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser. Högt proteininnehåll och många Omega 3-fettsyror. Betydande, kraftfull umami.
Ursprungsland | Italien |
---|---|
Nettovikt i kilo | 0,15 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 30 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Torkade multeägg, havssalt. |
---|---|
Allergentyp | Fisk och produkter baserade på fisk |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1578 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 377 |
Fett | 24 |
Varav mättade fettsyror | 6 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 40 |
Salt | 4 |