Appenzeller är både namnet och området där osten kommer ifrån. Omkring 1069 grundade St.Gallen klosteret provinsen Abbacella numera känt som Appenzeller. År 1282 finns osten dokumenterad för första gången. Mjölken är från kor som aldrig har fått annat än gräs och de naturliga kryddor som finns i naturen, aldrig ensilage. Våran Appenzeller har lagrats i 6 månader.
Varumärke | Choix |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 0,2 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 15 |
EAN-nummer | 7630863516764 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1626 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 392 |
Fett | 32 |
Varav mättade fettsyror | 19,2 |
Kolhydrat | 1 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 25 |
Salt | 1,6 |