Den berömda romerska versionen av fårosten Pecorino görs fortfarande utifrån samma principer som i antikens Rom. De nuvarande produktionszonerna omfattar dock även Sardinien och provinsen Grosetto i Toscana, förutom naturligtvis regionen Lazio, där Rom ligger. Denna Pecorino Romano är underbart kraftfull och intensiv och utvecklas i riktning mot det pikanta hållet med tiden.
Ursprungsland | Italien |
---|---|
Nettovikt i kilo | 1,75 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 16 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 6 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | MJÖLK från får, salt, löpe från lamm. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1607 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 384 |
Fett | 32 |
Varav mättade fettsyror | 18 |
Kolhydrat | 0,1 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 24 |
Salt | 5 |