Den krämiga delikatessen och specialiteten stracciatella görs med metoden "pasta filata", där man drar och sträcker ostmassan och sedan blandar upp den med grädde. Detta ger en särskilt mjuk och mjölkig ost som bokstavligen kan ätas med sked. Ett gott bröd, god olivolja och lite salt och peppar, då behövs egentligen inte mer men den går även utmärkt att använda på pizza eller till exempelvis pasta.
Varumärke | Gioiella |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 0,25 |
Avrunnen vikt i kilo | 0,25 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 8 |
Kolli per lav | 9 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 8032956077173 |
Kylvara | Nej |
Ingredienser | GRÄDDE 60%, pastöriserad KOMJÖLK (100% italiensk) , salt, löpe, mjölksyrabakterier. Surhetsreglerande medel: mjölksyra. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1023 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 247 |
Fett | 23 |
Varav mättade fettsyror | 15 |
Kolhydrat | 2,2 |
Varav sockerarter | 1,5 |
Protein | 9 |
Salt | 0,68 |