Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater

Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater

Rasmus lagar en otroligt läcker och snabbgjord rätt av pasta från Martimucci, salsiccia från Lovison och till slut San Marzanotomater från Agragenus på Sicilien.

Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater

Salsiccian som steks på ordentligt sätter en underbar smak på denna pastarätt och blir tillsammans med den fylliga smaken av solmogna San Marzanotomater från Sicilien och den färska pastan från Martimucci en festlig vardags- eller bjudrätt som går snabbt att laga. 

Ingredienser

1 förp salsicciakorv från Lovison
2 schalottenlökar 
4 vitlöksklyftor
1 stor morot 
1 burk San Marzano-tomater
2 sardellfiléer från Talatta
salt och svartpeppar
1 förp pasta från Martimucci
ev lite vatten från pastakoket
Parmigiano Reggiano, riven till servering
olivolja extra virgin, till servering
färsk salvia, basilika eller annan favoritört, till servering

Gör så här

1. Skär salsiccian i centimetertjocka slantar. Skala och finhacka, lök och vitlök. Skala och skär moroten i 1 cm stora tärningar.
2. Häll tomaterna i en liten bunke och mosa dem med händerna. Hacka sardellerna.
3. Hetta upp en stor stekpanna och stek salsiccian till fin stekyta och så att fettet släpper. Ta korven ur stekpannan men behåll fettet. 
4. Sätt stekpannan på medelvärme och fräs lök, vitlök och morötter tills det börjar få lite färg. Tillsätt sardellfiléerna och den stekta salsiccian. Häll över de mosade tomaterna och rör om försiktig. Salta och peppra.
5. Låt ragun puttra på spisen medan du kokar pastan enligt anvisningen på paketet. Spara lite av kokvattnet när pastan hälls av.
6. Blanda ner den färdigkokta pastan i stekpannan med ragun. Späda ev med lite av det sparade pastavattnet.
7. Serveras genast med nyriven Parmigiano Reggiano och nymalen svartpeppar. Ringla över lite olivolja och toppa med din favoritört.

Tips: Det går också bra att använda salsicciafärs och göra små bollar av den i stället för att ha slantad salsicciakorv.

Se Rasmus laga receptet

Produkter i receptetProdukter i receptet

Relaterad läsning