Inspiration, recept & nyheter
Alla goda historier från vårt gastronomiska universum
Säsong för Mont d'Or
Nu är det dags igen för den underbara franska och schweiziska säsongsosten Mont d'Or/Vacherin, som kan avnjutas från september till mars.
Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca
Våra gnocchi från Mamma Emma tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatser. Serien är uppkallade efter ägarens mormor och är en hyllning till hennes värderingar kring den traditionella matlagnin...
Carbonara på spaghetti från Martimucci
Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker och här gör vi den helt med italienska råvaror. En äkta carbonara innehåller ingen grädde men blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i sås...
Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater
Rasmus lagar en otroligt läcker och snabbgjord rätt av pasta från Martimucci, salsiccia från Lovison och till slut San Marzanotomater från Agragenus på Sicilien.